Blog

BLOG

Jachtmaan en Roze Toermalijn

posted 3 november 2017 op FB

 

In deze tijd van transformatie is het fijn als oude emoties worden geheeld. In dat kader ben ik al de hele week aan het knuffelen met een groot stuk ruwe roze toermalijn. Ik krijg het er zo heerlijk warm van, mijn hele lichaam gaat stromen. Hij hoort bij het hartchakra en daardoor ook een positieve werking op het hart, longen, huid. Ik merk iedere keer dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg zodra de steen in mijn buurt is. Het geeft mij een positieve, zachte en kalmerende “vibe”. De roze toermalijn laat de werking echt vanuit het hart (chakra) stralen naar alle organen en ledematen op zo’n liefdevolle wijze. Heerlijk, het geeft mij moed om mijn hart verder open te stellen voor mijzelf en voor anderen. Sleutelwoord voor mij is compassie.

Heerlijk om er mee in bed te liggen en zo rustig te slapen wanneer het linkt aan onrust vanuit het hart of hartzaken. Door de heerlijke stroom die de toermalijn geeft, is mijn hele lijf gevuld met liefde, zachtheid en vriendelijkheid. Ik voel echt de heling die hier vanuit gaat!

Wat een heerlijke steen!

 

De Toermalijn staat vooral bekend om zijn reinigende- en beschermende werking. Het komt voor in tal van kleuren en vormen.

 

Bij behorende mantra: ho'oponopono (zie mijn post fb van 2/11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ananda Edelsteentherapie

 

 

WITTE CALCIET EN DE INTENSE VOLLE MAAN

posted 3 oktober 2017 op FB

 

Wat worden we weer uitgedaagd door deze intense volle maan. Wil je ook graag de rust bewaren of heerlijk een moment voor jezelf pakken ......

Probeer eens de WITTE CALCIET!

Witte calciet heeft de eigenschap je al te betoveren met zijn prachtige zachte uitstraling. Zodra ik de calcietbol vast pak, slaak ik direct een diepe zucht en een gevoel van ‘het is oké’. Het kalmeert mijn denken en dat is best knap :-). Voel de energie heerlijk langs mijn ruggengraat omhoog lopen naar mijn kruin waardoor het heerlijk verfrist en tegelijkertijd weer een “drive” geeft. Voel o.a. heel erg de verbinding met mijn gebit en derde oog. Door de rust in mijn hoofd geeft het ook innerlijke rust.

Witte calciet helpt je in deze tijd van groei en ontwikkeling op het spirituele vlak. Het wordt niet voor niets ook een Engelensteen genoemd, voor mij maakt de witte calciet ook verbinding met andere dimensies/wezens en laat mij even in een andere wereld zijn, tot mezelf komen en geeft innerlijke rust. Witte calciet is op elk chakra te gebruiken maar heeft vooral verbinding met de hogere chakra’s. Deze prachtige steen gebruik ik veel bij mijn behandelingen, vaak in combinatie met de andere gekleurde calcieten en wordt ook door mijn cliënten als zeer prettig ervaren!

Uiteraard is dit mijn verbinding met deze “bol” op dit moment. Probeer het zelf eens uit of op dit moment de witte calciet ook jouw bondgenoot is!

Algemeen bekend is: Calciet versterkt en reguleert de stofwisseling, spijsvertering en uitscheiding. Goed voor botten, bindweefsel, huid, slijmvliezen en darmen.

 

Fijn om te weten:

Laat je adviseren door een edelsteentherapeut of een steen op dit moment voor jou de juiste is.

Calciet ook uitstekend geschikt is als edelsteenwater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Foto: Ananda Edelsteentherapie

 

 

LABRADORIET

posted 1 november2016 op FB

 

Wat word ik toch blij van deze magische steen met zijn prachtige kleuren. Ieder steen heeft zijn eigen unieke kleurenpalet! Hoe beter je kijkt (bij het licht/kaarsje) hoe meer je ontdekt in deze schatkist aan mineralen.

De Labradoriet wordt veel aangeraden bij “hypergevoelige” mensen om de aura te helen en te beschermen maar hij doet nog zoveel meer………..

De afgelopen periode heb ik deze steen veel gedragen en zelfs het homeopathische middel ingenomen en jeetje wat heeft hij veel gebracht!

De heerlijke rust die over je neerdaalt, de aarding door de aanwezigheid van de klei dus letterlijk met je voetjes in de klei ;-). Hij maakt compleet doordat de aanwezigheid van de kleuren resoneren met je chakra's. Door de diversiteit aan kleuren vult hij de bijbehorende chakra’s en heeft hij ook een gunstig effect op de organen. Het is dus fijn om te kijken welke kleuren aanwezig zijn in jouw steen. Bv. wanneer hij veel blauw (5e chakra) in zich heeft, let dan eens op wat hij doet mbt communicatie/longen/huid.

Hij zorgt ervoor dat je een krachtig aangevuld energieveld krijgt in je aura en daardoor een mooie bescherming geeft voor wat er allemaal op je afkomt en als een "laagje" om je heen je daarvoor beschermt. De geestelijke rust is zooo prettig en heeft mij heerlijk laten slapen, de opvliegers waren ook echt rustiger. Nu heeft de Labradoriet verwantschap met de zonne- en de maansteen (rainbow moonstone) dus tsja niet zo gek dat er ook wat gebeurt met je hormoonhuishouding.

Draag de Labradoriet op je zonnevlecht (waar alles binnenkomt) als je geholpen wilt worden met je gevoeligheid voor drukte in bv supermarkt, feestjes, concerten etc. of stop in je broekzak of bh. Zet een grote Labradoriet in je werkruimte wanneer je de hele dag veel mensen ontvangt.

Door de geestelijke en lichamelijke rust die hij geeft en je daardoor goed kan “luisteren”, heeft hij mij behoorlijk wat beslissingen laten nemen en mij echt in mijn daadkracht gezet! Wauw.

Voel me in balans, sterk, blij en helpt mij op een prettige wijze mijn grenzen te bewaken. Prachtige steen bv bij stress/burn-out klachten en hoge bloeddruk.

Let wel, iedere Labradoriet heeft zijn uniekheid zo ook wij dus altijd fijn om je laten adviseren welke (edel)steen of mineraal jou op dit moment gaat helpen!

Veel plezier met "luisteren"!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Foto: Ananda Edelsteentherapie

 

 

VOLLE MAAN EN ZWARTE TOERMALIJN!!

ONTLADEN, REINIGEN EN AARDEN!

posted 16 september 2016 op FB

 

Zodra ik de zwarte toermalijn vastpak, voel ik direct alles uit mijn hoofd door mijn lijf wegzakken de aarde in. Op weg door mijn lijf naar beneden neemt de toermalijn alle spanning mee en laat hij mij de pijnpunten “zien”. Bijzonder zeg precies de plekken die al een beetje zeurden. Ga er heerlijk van zuchten en wordt er zooo rustig van. Mijn hele lijf voelt van binnen zo zacht als een fleecedeken die ook een subtiele bescherming lijkt te geven tussen mij en de buitenwereld. Wat een mooie zuivering op diverse lagen. Heb weer een helder hoofd en voel mijn voeten weer, zit rechtop. Daarnaast helpt hij met aarden, wat fijn is want dat is niet mijn sterkste kant  ;-). Wauw binnen een paar minuten voelt mijn lijf echt anders aan.

Deze prachtige steen gebruik ik ook veel bij mijn leggingen voor de aarding tijdens de “reis”. Kortom is de zwarte toermalijn jouw bondgenoot bij het verwijderen van negatieve aanhechtingen en helpt je bij het verdrijven van gifstoffen en (energetisch) afval. Bekend is dat de zwarte toermalijn spanning/straling opneemt van je PC/wifi/stoppenkast. Dus werk je veel achter laptop/PC zet er een toermalijn bij. Heb je een stressvolle baan leg een zwarte toermalijn in je auto en ga er lekker tegenaan zitten tijdens je reis naar huis. Het is sowieso prettig een stuk toermalijn in je auto te hebben. Zit je veel op de fiets of werk je veel met mensen? Er zijn kleine stukjes verkrijgbaar die je aan je enkels kan tapen zodat alle emoties en indrukken die binnenkomen niet bij je blijven maar direct worden afgevoerd.

Zwarte toermalijn in huis, op je werkplek en in de auto!

Let wel op: de zwarte toermalijn heeft een belijning wel fijn wanneer je hem gebruikt om af te voeren dat je de belijning van boven naar onder hebt staan en niet vergeten regelmatig te ontladen want door zijn sterke werking, zit hij snel vol.

Een aanrader bij deze volle maan van ontladen en loslaten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

Foto: Ananda Edelsteentherapie

 

 

JASPIS; de steen van het “zelf” en de bondgenoot van iedereen!

posted 2 juli 2016 op FB

 

Wat gebeurt er toch allemaal in de natuur… …. slagregens, windhozen, hagel en dan nog de invloed van volle maan/nieuwe maan. We krijgen even geen rust: reinigen, aarden, vergeven van jezelf of van anderen, nieuwe stappen maken, soul searching, oude patronen losmaken…….

 

Hoe behouden we de rust in onszelf of hoe komen wij bij de rust in onszelf??

 

Hier komt onze grote vriend DE JASPIS om de hoek kijken. Er zijn vele soorten jaspis en is een van de oudste stenen. Prachtige stenen die vaak een beetje worden onderkend. Best jammer want door zijn verscheidenheid is er voor ieder wat wils en geschikt voor de diverse momenten in je leven.

De diverse jaspissen hebben zich de afgelopen weken, net zoals het weer, bij mij en mijn klanten afgewisseld. De meeste jaspissen horen bij het basis chakra en helpen je om bij jezelf te komen, geven zelfvertrouwen/moed om je gestelde doelen na te streven. Afhankelijk van de kleur kan hij stimuleren, rust brengen, in evenwicht brengen, daadkracht geven, je aarden en nog zoveel meer.........

Door zijn vaak meer kleurigheid verbindt hij het basis chakra dan ook met diverse andere chakra’s en brengt hij bv. niet alleen hulp bij wat je ”zelf” echt wilt maar ook de moed om de stappen te nemen en de creativiteit hoe. Prima steen om mee te mediteren, als therapiesteen of om edelsteenelixer van te maken.

 

Maar welke nu voor jou en wanneer?

Soms is het zo simpel als kijken welke je mooi vindt qua kleur en uitstraling. Maar natuurlijk zijn wij er om je te helpen de keuze te maken! Dus vraag advies bij de diverse therapeuten of mooie edelsteenwinkels bij jou in de buurt.

 

DE JASPIS, JA GRAAG!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Foto: Ananda Edelsteentherapie

 

De jaspissen op de foto zijn rode jaspis, ocean-, kabamber- en de landschapsjaspis.

 

 

Lemurisch Zaad Kristal en de Maan van het Ontwaken

posted 22 april 2016 op FB

 

Deze maan van het Ontwaken gaat over het vinden van je passie en luisteren naar wat je intuïtie je te vertellen heeft. Dat is niet altijd even makkelijk en welke steen kan je daarbij helpen?

Direct dacht ik terug aan mijn eerste kennismaking met deze bijzondere en zeldzame kristallen!

Het Lemurisch Zaadkristal voert je mee naar binnen en naar andere tijden, haalt de hardheid van het nu eraf en laat je schommelen in je onderbewustzijn. Ik maak echt contact met kristal vanuit de binnenkant gezien, heel bijzonder. Wat een heerlijke zachte doorstroming in mijn gehele lijf, krijg veel ingevingen over zaken waar ik al langer mee bezig ben. Wauw! Zou hier uren in kunnen verblijven in deze prachtige steen.

 

Deze kristallen zijn ons geschonken door de Lemuriërs. De legende vertelt dat zij vlak voor het vergaan van Lemurië de kristallen in de aarde hebben geplant vol met hun wijsheden en kennis. Ze zouden pas naar boven komen, wanneer de mensheid er klaar voor zou zijn om er mee om te kunnen gaan. Het zijn enorm krachtige kristallen die uitermate goed geschikt zijn voor meditaties en healing werk, het balanceren van je chakra’s en openen van het hartchakra.

 

Leg het Lemurisch zaad kristal onder je kussen om lucide dromen te stimuleren en/of om boodschappen door te krijgen via je dromen. Ik gebruik ze ook als doorstromers en als mijn maatjes bij het kijken naar de energie van mijn klanten. Ik kan niet meer zonder deze bondgenoot!

 

Laat je verbinden met de wijsheden en geheimen van dit bijzondere kristal en wellicht met die van jezelf!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 Foto: Ananda Edelsteentherapie

 

 


SHIVA LINGAM

posted 9 april 2016 op FB

 

Shiva Lingam het ei met de verborgen krachten, -schoonheid en -heling.

Als een zacht kabbelend stroompje voel ik de energie door mijn lichaam gaan, heerlijk rustig word ik hiervan. Het neemt echt de tijd zich te verspreiden waardoor ik ook met zachte hand naar binnen wordt gevoerd om te kijken wat er op dit moment aandacht vraagt...............

Ik ben me wel bewust van wat er zich om mij heen afspeelt vanuit een soort "onderwater gevoel". Langzaamaan wordt de energie krachtiger, mijn hart gaat sneller kloppen, blijkbaar is er voor mij nu een wat meer krachtigere energie nodig. Voel de energie ook toenemen. Bijzonder om te voelen dat beide aanwezig is in deze mooie steen, de rust en de kracht. Het zet mij rechtop met de voeten stevig op de grond maar blijf nog wel in een soort "meditatie". Voel bij de 1e aanraking met de Shiva Lingam ook altijd de zachtheid en stevigheid van het zand gecombineerd met het water (zee, rivier).

Jeetje wat voel ik me prettig, het brengt in balans met het gevoel dat het prima vertoeven is hier "binnen".

Wat een fijne steen om uit te proberen in deze periode van introspectie.

Shiva Lingam..........yin/yang, licht/donker, man/vrouw.

Kies ze op uiterlijk of gevoel en kijk wat de Shiva Lingam jou te vertellen heeft!! Veel plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: edelstenen en mineralen

 

  

VOLLE MAAN EN ROZENKWARTS

posted 25 februari 2016 op FB

 

De Sneeuwmaan gaat over kiemkracht en ontkiemen. Wat wil jij het liefst laten groeien? En wat wil jij loslaten?

Luister naar wat je hart je influistert want dat KLOPT.

De rozenkwarts is een heerlijke edelsteen om jouw energie naar binnen te richten. De rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde voor jong, oud en dieren!

Hij omarmt je als een warme deken en laat je niet meer los. Wat een zachtheid en koestering, heel rustig vervaagt alles om je heen en kom je in je eigen “bel” terecht en kan je luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft. Je hartchakra wordt rustig geactiveerd, hartpijnen en stress worden losgelaten en geheeld. Hij leert je jezelf en anderen te accepteren en te vergeven.

Een prachtig kraamcadeau voor in de kamer van een pasgeboren baby of voor aan de wieg. Een heerlijke steen om hele leggingen mee te doen of je lichaam mee te masseren. Ook in huiskamers en praktijkruimtes een prachtige steen om neer te leggen en je visite en klanten al in een heerlijke energie te ontvangen.

De rozenkwarts helpt je om bij jezelf te komen en wat jij nu wilt, los van verwachtingen en verplichtingen…………………….durf jij te luisteren?

Veel plezier met deze heerlijke steen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ananda Edelsteentherapie

 

 

BERGKRISTAL EN ZUIVERING!

posted 24 januari 2016 op FB

 

Zuivering en rust, het thema van deze volle maan. Hoe fijn is het om de zuivering te zoeken van de Bergkristal. De Bergkristal is de meest voorkomende en meest bekende van het mineralenrijk en zijn werking is veelzijdig. Bergkristal is in staat om te resoneren met ieder chakra en brengt een fijne stroming op gang die zuivert en opent. Mijn grote bondgenoot bij mijn edelsteenleggingen!

Bergkristal staat niet alleen bekend om zijn zuivering maar ook om zijn verhoging van inzicht, (door-)stroming, helderheid op alle niveaus, versterking van dromen, kortom te veel om op te noemen en hier te beschrijven. Daarnaast versterkt de bergkristal de energieën van andere stenen.

Heb je wel eens met een loep in een bergkristallenbol gekeken? Wauw wat een feest zo mooi, takjes, regenbogen, stukjes moeder aarde en nog veel meer – je bent echt even in een andere wereld!!

En…….

-heerlijk om met mooie doorstroomkristallen te gaan zitten of liggen

-een ruwe kristal voor zuivering, helderheid en inzicht in je praktijkruimte of huis

-en wat dacht je van kristalwater drinken? Op deze wijze drink je de werking van het kristal en je water wordt zo zacht dat het tongstrelend is!

De diversiteit aan kristallen (heldere kwarts) is enorm dus kijk/voel welke bij je past: ruw, getrommeld, lasers, doorstromers etc. Ook de vindplaats van het kristal is bepalend voor de werking vanwege de specifieke energieën van de locatie.

EEN KRISTAL OM JE IN TE “VERDIEPEN”.

Veel plezier!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

           Foto: De kristallen van de Naicamijn in Chihuahua Mexico/droomplekken.nl

 

 

NIEUWE MAAN EN ROZE KUNZIET

posted 15 oktober 2015 op FB

 

Deze periode met deze nieuwe maan (zie stukje geplaatst op 13 oktober) waar alle relaties onder de loep worden genomen en vooral ook de relatie met jezelf is uitermate geschikt voor de roze kunziet. Zoals roze al doet vermoeden, hoort deze steen bij het hart (chakra). De emotionele rollercoaster van deze nieuwe maan is nu even niet te stoppen en maakt duidelijk welke lijntjes je wilt stoppen en welke je wilt behouden. Maakt je onzeker en toch weer niet……………angst, depressie en hop weer in de bruis pfff helpppp.

Zodra ik de steen vastpak, wordt ik overstelpt door een krachtig liefdevol gevoel. Komt wel binnen zeg die liefde, wow moet er ook spontaan van huilen zo mooi, warm en koesterend.

Alles is liefde, overigens leuke film ook als je even heerlijk wilt weg zwijmelen ;-))…..

Het hart gaat open, enthousiasme krijgt ruimte (ook al kost me dat een huilbui), enthousiasme om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de relatie met mijzelf en de relatie met anderen.

Jeetje wat word ik vrolijk van deze prachtige steen. Mijn 1e sterke reactie maakt nu plaats voor rust en vertrouwen in mijzelf. Het stroomt echt vanuit mijn hart en maakt me innerlijk sterk. Oude emotionele pijnen zullen zeker aan scherpte inboeten bij het dragen van deze steen.

Roze Kunziet helpt je echt de liefde voor jezelf te vinden. En wat je uitstraalt..……

Ga voor jouw diepste (harte) wens!

Dit is mijn roze kunziet hanger, gemaakt door Narda de Gier!…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VOLLE MAAN VAN 28 SEPTEMBER EN WITTE SELENIET(STAAF)

posted 28 september 2015 on FB

 

Seleniet is een vorm van gips die relatief helder is.

Deze selenietstaaf is zo fijn als je hem in de lengte richting op je lichaam legt van 2e chakra t/m hartchakra (afhankelijk van de grote natuurlijk). Voel een heerlijke zachte energie van kruin naar voeten en een vredig gevoel. Seleniet opent het kruinchakra en helpt om verbinding te maken met het universum en de engelen. Krijg veel mooie beelden te zien van natuur, zee, dieren, wauw. Ik voel dat het vrijer stroomt en blokkades worden opgeheven. Wat een zuivering van chakra’s en aura. Fijne ontkramper, word er heel rustig van. Krijg veel informatie over wat ik nu wil en waar mijn ziel gelukkig van wordt. Voel me een baken van licht!

Witte seleniet werkt goed samen met andere edelstenen en mag over het hele lichaam worden gebruikt. Ik gebruik hem dan ook vaak tijdens mijn behandelingen. Uiteraard ook verkrijgbaar in getrommelde vorm om op het lichaam te dragen. De staaf is heel fijn voor in (behandel)ruimtes en in woonkamers.

Niet in water leggen daar wordt hij dof van en lost uiteindelijk op, hij is zelfreinigend maar je kan af en toe reinigen met wierook of heerlijk in volle maan licht leggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Lichtpuntje

 

 

MANGANO CALCIET EN DE VOLLE MAAN

posted 1 augustus 2015 op FB

 

Mangano calciet is net zoals de andere calcieten een zachte steensoort maar ziet er ook nog heel zacht uit. Dat is ook het gevoel wat hij me geeft wat een zachtheid of ik op een wolk lig van alleen maar liefde……..

Ik kan niet stoppen met glimlachen en voel me gedragen en zou de hele wereld willen omhelzen. Mijn hart reikt uit naar alles en iedereen…..wat een onvoorwaardelijke liefde. Met een hele serene rustige hartslag kijk ik om me heen en lijkt alles een roze tintje te hebben. Wat een prachtige steen ook voor in een babykamer. Deze serene en liefdevolle sfeer geeft mij moed en vertrouwen om door te gaan met een “open” hart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto: Chrystal-cure.com