Natuurcoaching

Wat is natuurcoaching?


Natuurcoaching is een specifieke manier van coachen waarbij naast de coach de natuur jouw belangrijkste coach is. De natuur die je helpt om naar je verlangen/wens/doel te komen.

Bij natuurcoaching gebruik je de elementen uit de natuur als extra coach. De natuur is de coach die je helpt de antwoorden in jezelf te vinden met je voeten op de aarde en in het nu. Natuurcoaching is een intuitief- en energetisch proces en brengt je weer bij je innerlijke kracht.

De natuurcoach begeleidt dit proces van verbinden met de natuur in de natuur.


Uit je hoofd en in je lijf.


Soms lijken we allemaal wel wandelende hoofden en neemt je hoofd het over van de je innerlijk. Wanneer  je weer in contact komt met je lijf ben je beter in staat om te voelen, te voelen wat je nodig hebt of wat belangrijk voor je is. Door samen te starten met rustig wandelen in de natuur komt de vertraging, verstilling en  ontspanning als vanzelf. Door samen het gesprek aan te gaan, niet tegenover elkaar maar naast elkaar, binnen een veilige bedding, komen de antwoorden vanuit jezelf.


Niet altijd is het helemaal duidelijk wat de vraag of wens is, dan laten we dat open  en beginnen we met de sessie door het werken met- en in de natuur. Door dit samen te onderzoeken, ontvouwt zich een mooi inzicht, wens of verlangen waar je mee verder kan alleen of in een vervolgsessie.


Samen gaan we op zoek naar jouw wens vanuit je hart.Ervaringen:


Ik heb de coaching als zeer waardevol ervaren. De rust, de tijd die genomen wordt om met elkaar te onderzoeken het hoe en waarom en welke vragen boven komen. Er wordt echt gekeken wat jij nodig hebt.
Door in de natuur te zijn en het inzetten wat de natuur te bieden heeft, te voelen en ervaren, de helende werking van de natuur. Deze bewustwording heeft mij enorm goed gedaan daarnaast: De nazorg: kopje thee, aandacht en het trekken van een kaart. Al met al een zeer waardevolle ervaring welke mij zeer heeft geholpen in mijn wirwar van emoties.


Bea K


_ _ _ _ _


Onlangs heb ik bij Yolanda de natuurcoaching gevolgd.
Van te voren was mij gevraagd of ik wilde nadenken over een vraag of probleem.
Liever wilde ik op mij af laten komen wat de natuur mij te vertellen had.

…en wat een ervaring was dat!


Vanuit een stilleven in de natuur kwam de boodschap duidelijk naar voren en in de wetenschap dat alles goed komt in the end, kon ik dit punt loslaten.
Toen ik weken later spontaan de persoon sprak die tijdens de coaching naar voren kwam, was de sfeer beduidend anders. Lichter!


Ik vond het een heerlijke en inspirerende coaching en het heeft mij een volledig andere kijk gegeven op de situatie die we aanpakten.
Mooi!


LM


_ _ _ _ _


Wat een verhelderende ervaring! Ik ging naar huis met inzicht en rust in de situatie en heb gelijk een afspraak gemaakt voor een vervolg sessie. Ik ben heel blij dat ik de stap heb durven wagen. Yolanda neemt de rust om te onderzoeken en creëert een veilige setting voor alles wat er zich aandient of ontvouwt. Super bedankt.


Maria